Lepší příležitost na nákup nemovitosti dlouho nebude. Spolehněte se na MOOY

Lepší příležitost na nákup nemovitosti dlouho nebude. Spolehněte se na MOOY

Tisková zpráva

18.3.2024 - Realitní trh má za sebou turbulentní roky. Přes drahé nemovitosti a těžko dostupné hypotéky jsme se dostali do bodu, kdy ceny klesly, zájem stagnoval, ale hypoteční sazby jdou už dolů. Oživení poptávky a tím i růst cen jsou proto za dveřmi, ne-li již na jejich prahu. Právě teď je ideální čas pro pořízení vaší vyhlédnuté nemovitosti. Banka vám ale nepřidělí hypotéku a vy máte nedostatek financí? Díky praktickému řešení MOOY tento problém odpadá. Prostřednictvím MOOY dosáhnou na pořízení nového bytu či domu i klienti, kterým by jinak příležitost utekla. Užitečná řešení nabízí také těm, kdo už nemovitost vlastní.

Dění na trhu s nemovitostmi po několika unavených letech nabírá ztracený dech. Podle všech signálů lze s velkou pravděpodobností předpokládat, že ceny budou opět růst. Nyní je proto jedinečná chvíle pro zájemce, kteří později nechtějí zbytečně zaplatit více. Časové okno, kdy půjde nakoupit nemovitosti za příznivých podmínek, přitom nebude dlouhé. A podobná šance se nebude jen tak opakovat. 

Rozhodně proto doporučujeme: máte-li vyhlédnutou nemovitost ve vhodné lokalitě a za rozumnou cenu, nákup neodkládejte. Kvalitních nemovitostí bude rychle ubývat. Navíc mezi kupujícími vyhrají ti, kdo nakoupí nejen včas, ale nejlépe za hotové peníze. MOOY vám umožní aktuální situaci využít a nenechat si utéct svou vysněnou nemovitost i v případě, že nemáte dostatek financí ani nejste právě připraveni vzít si hypotéku. 

Je to snadné a transparentní: MOOY koupí nemovitost za vás a v hotovosti, vy se rovnou můžete nastěhovat. Až si následně půjdete pro hypotéku, bude pro vás dostupnější – velmi pravděpodobně s nižší úrokovou sazbou. Cenu budoucí koupě si přitom zafixujete ještě před očekávaným růstem cen. A hodnota nemovitosti, kterou budete v budoucnu vlastnit, poroste. 

Kde všude dokáže MOOY pomoci

Máte malý dům a toužíte po prostornějším? Také pro klienty, kteří již nějakou nemovitost vlastní a chtějí za stávajících vstřícných podmínek rozšířit své portfolio, nabízí MOOY praktická řešení. Jednak mohou díky MOOY získat prostředky z vlastní nemovitosti a ty potom použít k nákupu jiné nemovitosti, a to za hotové peníze. 

Druhou možností je, že se klient díky MOOY vyváže ze stávající hypotéky, tím si vylepší bonitu a získá vlastní zdroje. MOOY mu tak otevře cestu k hypotéce, kterou klient zafinancuje nákup vybrané nemovitosti. Růst cen nemovitostí na trhu pak bude zhodnocovat jak pořízenou nemovitost, tak nemovitost původní, z níž klient získal peníze. Pokud se po čase rozhodne tuto nemovitost prodat, dostane další prostředky z prodeje, který zrealizuje po očekávaném zvýšení cen. I zde nicméně platí – zbytečně neotálejte. Čím později se rozhodnete, tím méně budete profitovat ze současného rozpoložení na trhu. 

Starostí nad hlavu? MOOY je vždy připraven

Nejen rozšíření portfolia může být důvodem, proč vaše situace vyžaduje rychlou akci, přestože už nemovitost máte. Například vás v kombinaci s rostoucími cenami energií a dalšími životními náklady začala dusit hypotéka. A tak potřebujete nemovitost prodat dříve, než se dostanete do potíží. Nebo řešíte rozvod či dědictví. V dosavadním bydlení chcete zůstat a musíte vyplatit druhého z manželů nebo ostatní dědice. Anebo jste se dostali do úzkých při stavbě nového domu a bez prodeje stávajícího bytu to nedáte.

Společným jmenovatelem je, že na prodej spěcháte, ale nechcete prodávat pod tlakem a pod cenou, nebo potřebujete nemovitost dále využívat. Ve všech těchto náročných chvílích je tu MOOY pro vás. Posoudí váš konkrétní případ a nabídne vám dostatek prostředků a času, abyste vyřešili svou situaci, a zároveň mohli nemovitost dál využívat. Později si můžete nemovitost od MOOY koupit zpět, nebo ji prodat vhodnému kupci a získat další peníze navíc.

MOOY: Zkušenosti a kredibilita

Připomeňme, že MOOY funguje na principu Rent-to-own, osvědčeném zahraničním konceptu. Díky nájemní smlouvě může klient nemovitost ihned využívat a budoucí kupní cena fixuje pro klienta podmínky budoucí koupě. Jedná se o zajímavou cestu, jak využít aktuální situaci na trhu. 

Protože podobný projekt vyžaduje silné zázemí, pro projekt MOOY se spojily společnosti BO! Holding a.s. a Broker Trust, a.s., největší zprostředkovatel hypotečních úvěrů na českém trhu. Na MOOY se tedy můžete spolehnout – stojí za ním profesionálové s bohatými zkušenostmi ze světa realit, finančního poradenství, bankovnictví a managementu. 

Pro více informací navštivte www.mooy.cz nebo kontaktujte zástupce MOOY na info@mooy.cz; +420 724 231 131.

odebírat zprávy